Digitala mötes plattformar


Det är jättesynd, vi tror ju på att mötas och det går idag precis lika bra med olika smarta verktyg. Så fortsätt mötas men online istället. Så du som inte kan träffa anhöriga fysiskt längre kan göra det virtuellt/online istället.

Vi listar de verktyg vi själva använder med en kort beskrivning och länk sen är det bara att testa vad som passar.


1. Skype
“Gamla hederliga Skype” får man nästa säga idag.  Som idag är integrerat i Microsofts plattform. Men det funkar lätt att komma igång och t ex köra one-to-one-online möten likväl som med många. Med funktionen att dela skärm är jättebra funktion. Men i sin enklaste form helt gratis och du dina kollegor kan snabbt komma igång. Funkar lika bra på desktop, platta, IoS och Android för smartphones.


2. Zoom 
Zoom är nog det verktyg som växt snabbast i användande de senaste åren. Det finns en gratis version där du köra obegränsat antal one-to-one-möten men kan också hantera från 3 pers i 40 min. Har du eller ditt företag behov att hantera större grupper eller längre tider finns olika varianter. Själva använder vi PRO-version för 14,99 dollar per månad och kan då köra webbmöten upp till 100 pers. Passar m a o för små möten, större möten och webinarier. Och perfekt att använda även vid kundmöten. Använder ditt företag är Zoom enkelt att integrera i Hubspot. Här läser du hur!


3. Teams 
Du/ni som lever i Microsoft världen och Office 365 är kanske vana redan med att använda Teams, som är en jättebra tjänst. Själva ánvänder vi det inte.  Så här skriver de själva: “Bjud in alla dina arbetskamrater och chatta, ha möten, samtala och samarbeta på en och samma plats, var ni än befinner er.” För att kunna använda Microsoft Teams behöver du ett Office 365-konto med en viss Office 365-licens så antingen registrera ditt företag och skaffa ett Office 365-abonnemang. Läs mer här
Använder du eller företaget Hubspot kan du läsa mer om integrationen här.


4. Google Hangouts 

Googles egna verktyg, kostnadsfritt om du har ett Gmail-konto.