Vår värdinna, Anna Svensson.


Anna har varit i mer än 40 år hos Blomsterfonden

Text och foto: Christel Carlborg

Namn: Anna Maria Svensson

Ålder: 61 år

Hemort: Farsta

Familj: Två döttrar, 38 och 33 år. Två barnbarn, 12 och 4 år

Detta visste du inte om Anna: Hon har en framgångsrik karriär inom hästhoppning tidigare i livet, med höjdpunkten en tredje plats i Junior-DM 1977!

De flesta av oss här i Liseberg har träffat vår värdinna Anna Svensson flera gånger. Ibland kanske bara med ett hej på trottoaren, men oftare då vi fått hjälp på ett eller annat sätt. Det kan vara ett praktiskt problem men även ett samtal för att få råd eller bara ett par vänliga och tröstande ord.

– Det är svårt att beskriva mitt jobb som värdinna, det innefattar så mycket säger Anna. Men jag brukar säga att jag står för de mjuka värdena, medan vår fastighetsservice har de ”hårda” frågorna.

Anna är också den person som agerar som förbindelselänk mellan oss hyresgäster och den kommunala omsorgen. Hon vet vem som ska kontaktas vid frågor om t ex äldrestöd eller orosansmälningar.

Och hennes erfarenhet av Blomsterfonden är mycket lång.

Som nyutbildat sjukvårdsbiträde var det dåligt med jobb hemma på lasarettet i Nyköping, och då började Anna fundera på Stockholm.

– Det svåraste var ju att få en personalbostad som inte var enbart ett rum med delat kök, berättar Anna. Men jag hade tur! Min pappas gamla moster kände föreståndaren på Blomsterfonden, och jag fick börja här! Vilken lycka det var att få flytta in i min egen lägenhet, ett rum och kök på Annebodavägen 31!

När Anna inte arbetar tillbringar hon helst fritiden med hästar. Numera har hon inte någon egen, men hjälper gärna sina döttrar som fått mammas ridintresse i arv och har varsin häst. Och hemma i Fasta finns också Kajsa, en Staffordshire bullterrier på 11,5 år.